Even voorstellen

De Nordic Walking School is een aparte tak van de Stichting Sportwandelschool en stelt zich tot doel de Nordic Wandelsport te promoten en uit te dragen.
Sinds 2001 is een voorzichtige, maar enthousiaste start gemaakt met deze met name jonge tak van sport. In de Benelux werd Nordic Walking als vorm van actieve sportbeoefening pas in 2004 goed op de kaart gezet.
Uitgangspunt hierbij vormde de eis dat deze intensieve manier van bewegen voor iedereen haalbaar moest zijn. Vandaar ook dat er in het begin verschillende technieken zijn vastgesteld die rekening houden met de mate van getraindheid en de algehele conditie van de potentiële deelnemer.
De publiciteit is de afgelopen twee jaar goed op gang gekomen. Dat heeft geleid tot een snel groeiend aantal beoefenaars van deze tak van wandelsport.
Om deze mensen te kunnen blijven voorzien van informatie en te begeleiden, heeft Stichting Sportwandelschool haar Nordic Wandelactiviteiten onlangs ondergebracht bij Nordic Walking School. Dit bleek noodzakelijk omdat onder meer de Nordic Wandelaar zich onderscheidt van bijvoorbeeld de sportief wandelaar. Bovendien zal NORDIC WALKING naar verwachting de komende twee jaar zo’n vlucht nemen, dat alleen een actuele en goede organisatie die groei kan begeleiden.

De Nordic Walking School doet dat onder meer door in Noord-Holland boven de lijn Purmerend – Heiloo, een infrastructuur van cursus- en trainingsmogelijkheden te ontwikkelen en aan te bieden.
Niet alleen cursussen voor geïnteresseerde beoefenaars maar ook voor hen die zelf instructeur/trainer willen worden. Daartoe werkt de Nordic Walking School nauw samen met de Atletiek Unie.

Tenslotte

De Nordic Walking School is onafhankelijk. Al wordt uiteraard samengewerkt met leveranciers van de diverse wandelmaterialen, de adviezen die worden verstrekt zijn belangeloos. De sport en het gezond beoefenen daarvan staan centraal.