Wandelmarathon Hoorn

Westfriesland in Optima Forma op 26 mei 2013.

42 km.  -  21 km.  of 10,5 km.  (ook voor Nordic Walkers)

Na 6 jaar gaan de routes weer richting Enkhuizen over de Omringdijk. De Omringdijk (schellinkhouterdijk) is weer voor publiek in 2013 klaar tussen Hoorn en Enkhuizen.
Hoorn.
Op zondag 26 mei a.s. organiseert de Stichting Sportwandelschool een Wandelmarathon voor wandelaars zonder stokken als voor Nordic Walkers. Dit evenement valt dit jaar niet samen met de Marathon van Hoorn (hardlopen).
 
De Start.
De start vanuit de accommodatie van voetbalvereniging Hollandia voor de 42 km is tussen 7.00 en 8.00 uur. Deelnemers van de 21 km. starten tussen 8.00 en 10.00 uur. Tussen 08.00 uur en 11.00 uur is het mogelijk van start te gaan voor de 10,5 km.
De startlocatie is gelegen in het Julianapark aan het IJsselmeer. U kunt gratis parkeren op de parkeerplaats Nieuwe Wal 2, 1621 MB Hoorn (even voorbij de brandweerkazerne).
 
De Finish.
De finish-locatie is Eet- en Bierencafé De Beiaard op het Kerkplein 3 in het centrum van Hoorn. De parkeerplaats bij de startlocatie, waar eventueel uw auto staat is 10 minuten lopen verwijderd van deze finishlocatie. Een routebeschrijving ligt voor u klaar

De Kosten bij voorinschrijving
De kosten bedragen voor de kwartmarathon € 5,00, de halve wandelmarathon € 7,50 en de wandelmarathon € 8,50. Kinderen tot 17 jaar € 1,50. Korting van € 1,= korting voor de leden van de landelijke wandelbonden en wandelkringen. Voor alle deelnemers die de tocht volbrengen, ligt er een medaille klaar. IVV stempel is aanwezig.
Bij na inschrijving (op de dag zelf) wordt er 1 euro extra in rekening gebracht.

De 7 van Noord-Holland

Bij de start van deze wandelmarathon is het mogelijk een apart stempelboekje aan te schaffen voor alle wandelmarathons, "De 7 van Noord-Holland". Bij de finish krijgt de deelnemer een gratis sticker voor dit stempelboekje. Ook zijn er andere gratis stickers te verkrijgen voor de wandelboekjes van de NWB en de KNBLO. Ook deze wandelboekjes zijn bij de organisatie te koop.


De organisator
                                                                                                                                                    Dé sportwandelschool Hoorn/Westfriesland is bekend van onder meer het organiseren van cursussen en trainingen Nordic Walking en Sportief Wandelen in Noord-Holland. Is ook organisator van de eerste wandel4daagse in Haarlem van 9-12 mei 2013, en de Herfstwandel5daagse, die plaatsvind in de herfstvakantie (15-19 oktober 2013). Hoorn heeft een jaarlijks terugkerende Wandelmarathon……
 
Aanmelden
Aanmelden (aanklikken) aanmeldformulier.
 
Wanneer het niet lukt via deze aanmelding kunt u zich ook
telefonisch aanmelden 0229-239447. via de email administratie@sportwandelschool.nl of via het
Websites: www.sportwandelschool.nl   en  www.nordicwalkingschool.nl
 
routebeschrijving Vanuit Den Oever en Zaandam
Via de A7 naar Hoorn
Afslag Hoorn (mac Donald's)
Onderaan de afslag rechtsaf
Volgende rotonde  2e afslag.
Alsmaar rechtdoor. Tel de stoplichten.
Bij het 7e Stoplicht.  (Havens) rechtsaf
2e afslag linksaf en meteen weer linksaf
Parkeerplaats de Nieuwe Wal 2,
1621 MB Hoorn.
in het julianapark
Start- en eindpunt voor de auto
Hollandia kantine (voetbalvereniging)
Parkeren op Parkeerterrein
De Nieuwe Wal 2
1621 MB Hoorn