6e editie.
Zaterdag 14  september 2013

Wandelmarathon op Texel
Naar Texel kan u de auto meenemen, maar ook thuis laten of in Den Helder parkeren en dan per fiets of lopend de Boot nemen. Het is een stuk sportiever en ook goedkoper. De Bootovertocht naar Texel brengt u al helemaal in de vakantiestemming.

1 dag
Voor 2013 staat het evenement gepland op Zaterdag 14 September.
Op zaterdag kunt u ook het wandelrondjetexel van 60 km wandelen.
Tip: Wanneer u van de Boot afwandelt (met of zonder fiets), neem dan de linker kant van de boot, dan komt u aan wal, waar het startlokaal is.

Drie Route vanuit 't Horntje (vanaf de Boot)
Deze 3 routes starten vanuit het Wachtlokaal van de Teso in veerhaven 't Horntje. De 21 km route gaat naar restaurant de Slufter. De bus brengt u terug naar de boot. De buskosten moet u ter plaatse betalen en zitten dus niet in de aanmelding inbegrepen. De eerste Boot gaat om 06.30 uur vanuit Den Helder.

Rondje Texel
Het rondje Texel (60 km) start op Zaterdag 14 september om 06.30 uur vanuit het wachtlokaal TESO en vanaf de Boot.
De eerste Boot gaat om 06.30 uur vanuit Den Helder.
Deze 60 km tocht gaat grotendeels rondom Texel. Na de start eerst over het strand aan de Noordzeekant en via de Noordkaap langs de Waddenzee naar het zuidelijkste punt van Texel. De finish is in het restaurant boven het wachtlokaal van de Teso.
Voor informatie en aanmelding: klik op www.wandelrondjetexel.nl
Routes 42 km - 21 km - 10,5 km
De routes gaan door de kleine natuurgebieden (Dennen, Muy, Slufter) van texel, en door de dorpen Den Hoorn, de Koog, Cocksdorp, Oosterend, Oudeschild en Den Burg. U komt dus ook op de dijk aan de waddenkant, velen vinden dit een mooie afwisseling.

Starttijden 42 km - 21 km - 10,5 km
Starttijden: Tussen 7.00 en 08.30 uur start de hele wandelmarathon van 42 km.  Tussen 8.00 en 10.00 uur start de halve wandelmarathon van 21 km.
Tussen 9.00 en 11.00 uur start de kwart wandelmarathon van 10,5 km.
Finishtijd: Tot 18.00 uur is het mogelijk te finishen.
De eerste bootovertocht op zaterdag 14 september is om 6.30 uur vanuit Den Helder. De laatste bootovertocht op zaterdag van Texel naar Den Helder is om 21.00 uur.
Dagkaart Texel. Voor de bus kost deze vanaf het station in Den Helder 4,00.
Buzzer (buskaart Connexxion hele dag overal geldig) kost 12 euro, voor 2 volw. en max.3 kids t/m. 11 jaar.

Startplaatsen
De wandelroutes starten vanuit het Wachtlokaal van de Teso, Pontweg 1, 1797 SN Den Hoorn. (veerhaven ’t Horntje). Dus vanaf de Boot 50 meter lopen maar de startplaats. Er is hier gratis en genoeg parkeerruimte voor deelnemers die al eerder met de auto naar Texel zijn gekomen. Dus zowel op Zaterdag als op zondag kunt u 1 dag meedoen.

Kosten 1 dag deelname
de kwartmarathon 10,5 km  €   5,00
de halve marathon 21 km    €   7,50
de hele marathon 42 km     €   8,50
het rondje Texel 60 km       € 10,00
Kinderen tot 17 jaar           €   1,50
Na inschrijving                   €   1,00
Voor alle deelnemers die de tocht volbrengen, ligt er een medaille klaar.
Korting € 1,00,= voor leden van wandelverenigingen
(Wandelkring, KNBLO, NWB, en LAT)

Stempelposten
Er zijn onderweg diverse stempel- en uitdeelposten.
De stempelposten zijn gestationeerd bij de plaatselijke restaurants met wc en met terassen. Er wordt water, fruit, sultana's en andere koeken uitgedeeld aan de deelnemers.

Bootovertocht
Namens de Teso ( de veerdienst ) hierbij de volgende opmerking:
wij willen de deelnemers erop wijzen dat zij, omwille van een vlotte afhandeling van de grote aantallen voetgangers bij de loketten, een e-ticket aanschaffen en laten afwaarderen in de tourniquets.
Koop uw tickets online op
www.teso.nl

Kan online tot en met 11  september.
(aanklikken) aanmelden  ga naar de datum 14 september en vul de inschrijfprocedure in.
Wanneer het niet lukt via deze link kunt u zich ook aanmelden via: De telefoon 0229-239447 of via de email administratie@sportwandelschool.nl

Na inschrijven
Na inschrijven is altijd mogelijk. De inschrijfkosten zijn dan verhoogt met 1 euro.
Op de boot of bij de start kunt u een inschrijfformulier in vullen.

Verdere Informatie
Websites: www.sportwandelschool.nl

Verslag + Foto's 2011
Voor een leuk en uitgebreid verslag van de wandelmarathon Texel 2011
gemaakt door Henri Floor klik op

Overnachten in
Hotel Opduin in De Koog
Wandelrondje Texel arrangement
- 2 overnachtingen in een luxe Juniorsuite
- 2 ochtenden uitgebreid Texels ontbijtbuffet
- Op zaterdag een lunchpakket voor onderweg
- Gebruik van Zwembad, sauna en Turks stoombad om naderhand lekker te ontspannen.
- 25% korting op een ontspannende lichaamsmassage in de Beauty & Wellness van Grand Hotel Opduin
  Prijs per persoon per verblijf: € 139,-
- Eenpersoonstoeslag: € 60,-
  Dit arrangement is te reserveren op basis van beschikbaarheid. U kunt uw reservering telefonisch
  plaatsen: 0222-317445 of per e-mail: info@opduin.nl

Hostel Stayokay in Den Burg
De Sportwandelschool heeft plaatsen gereserveerd bij de Jeugdherberg Stayokay. Er is een speciaal arrangement.
Arrangement “Actief erop uit”
2x overnachting op vrijdag 1 + zaterdag 2 sept. 2012
€ 87,- p.p. op basis van meer persoonskamers ( 4-p )
Toeslag 2-pers. kamers € 18,- per kamer per nacht.
Op basis van volpension (welkomstdrankje, ontbijt, lunchpakket in rugzakje voor onderweg.
Beddengoed is inclusief, handdoeken zijn exclusief.
Boeken bij; www.stayokay.com/texel
Het meest complete overzicht van de overnachtingsmogelijkheden vindt u op de website van de VVV Texel. Voor informatie: www.vvvtexel.nl

Andere links naar overnachtingsplaatsen zijn:
Bungalowparkoverzicht Texel
(http://www.bungalowparkoverzicht.nl/zoek-vakantiepark/nederland/texel)
via deze link heeft u direct toegang tot 8 vakantieparken op Texel.

maar ook kunt u kijken op
www.landhuisdebult.nl
www.groepenoptexel.nl