Wandelmarathon op Wieringen
Wieringen
Op zondag 4 november organiseert de Stichting Sportwandelschool voor de 6e keer de wandelmarathon van Wieringen voor zowel wandelaars zonder stokken als wel voor nordic walkers. De organisatie richt zich zowel op deelnemers, die de 42 km, de 21 km, dan wel de 10,5 km willen wandelen. Voor iedereen wat wils.

Twee startlokalen
De wandeltochten starten vanuit restaurant de Basalt Haventerrein 6, 1779 GS in Den Oever en Restaurant ‘t Plein, Beltstraat 80, 1777 CB in Hippolytushoef.
Er is hier gratis en genoeg parkeerruimte.

De Routes
De routes gaan door kleine natuurgebieden, en door de dorpen van het voormalige eiland Wieringen. Harry Vlaar (trainer nordic walking bij de sportwandelschool) heeft ook voor dit jaar de routes uitgezet.

De Afstanden
De 42 km start tussen 07.00 – 08.00 uur. De 21 km tussen 08.00 – 10.00 uur.
Tussen 8.00 uur en 11.00 uur is het mogelijk van start te gaan voor de 10,5 km.

Extra 10,5 km en 21 km
Wandelaars die vorig jaar de 10,5 km of de 21 km hebben gelopen kunnen dit jaar starten op de helft van de 42 km route en op deze manier de andere helft of andere gedeelten van Wieringen verkennen. Vandaar een tweede startlocatie in Hypolitushoef.

De Kosten bij voorinschrijving
De kosten bedragen voor de kwartmarathon € 5,00, de halve wandelmarathon € 7,50 en de wandelmarathon € 8,50. Kinderen tot 17 jaar € 1,50. Korting van € 1,= korting voor de leden van de landelijke wandelbonden en wandelkringen. Voor alle deelnemers die de tocht volbrengen, ligt er een medaille klaar. IVV stempel is aanwezig.
Bij na inschrijving (op de dag zelf) wordt er 1 euro extra in rekening gebracht.

De Sportwandelschool
Organisator Dé sportwandelschool Hoorn/Westfriesland is bekend van onder meer het organiseren van cursussen en trainingen Nordic Walking en Sportief Wandelen in Noord-Holland. Is ook organisator van de 2e wandel4daagse in Haarlem van 9-12 mei 2013, en de Herfstwandel5daagse, die plaatsvind in de herfstvakantie (23-27 oktober 2012).
Harry Vlaar, route regiseur is van mening, dat er zeker plaats is voor dit wandelevenement. "We denken, dat er de komende jaren veel belangstelling voor bestaat”.

Aanmelden (aanklikken) aanmeldformulier. Meld u nu aan!

Wanneer dit niet lukt
kunt u zich ook telefonisch aanmelden 0229-239447. Of via de email info@sportwandelschool.nl
Websites: www.sportwandelschool.nl en www.nordicwalkingschool.nl